Hyr in en rockande Skumtomte / Scumtomte till julfesten (eller varför inte sommarfesten som ett galet inslag). Skumtomten är ett budgetalternativ till att boka in hela bandet (Scumtomtarna). Han kommer med egen ljud och ljus, julgran och snömaskin. Tomterock med välkända rock/party covers av all möjlig musik. Från dansband till hårdrock. Kanske en och annan jullåt.

Något som är väldigt uppskattat är att låta honom gå runt och bjuda gästerna på pepparkakor och glögg.

En quiz med jultema efter maten brukar vara uppskattat. Det enda han behöver är ett strömuttag och lite gröt, en liten scen är uppskattad men inte nödvändig. Han rockar på allt från det lilla julbordet till det stora företagseventet.

Nedan följer ett reportage från Falköpings Handelstidning

Skumtomten tänker rocka loss rejält

Skumtomten i Falköping

ALLT FRÅN DANSBANDSLÅTAR TILL HÅRDROCK

– Det kan bli allt möjligt från dansbandslåtar till värsta hårdrocken som exempelvis bandet Rammstein. Jag har inte bestämt mig än. Allt beror på stämningen och den atmosfär som är på plats när jag spelar.

DET SÄGER SKUMTOMTEN inför sina två gig på Stora Torget i Falköping den tionde december

BAKOM ”TOMTEROCK MASKEN” hittar vi Kim Andreijeff, som utgår från företaget Antrix Nöje i Rävlanda. Han har varit yrkesmusiker i många år och har gjort 4000 spelningar i olika konstellationer. Många av dem i bandet Hotshots

NUMER ÄR HAN ofta ute och gör tema. Det handlar om jul, sommar, rock, quiz, karaoke, för att ta några exempel. Spelningarna sker på mestadels på olika event, men även på privata fester. Ett av hans teman är således som rockande Skumtomte. – Jag håller på med allt som har med underhållning att göra. Mitt mål är att få publiken att trivas när jag uppträder, säger han.

SKUMTOMTEN ÄR INTE så noga med låtarnas musikgenre, för som han säger bra musik är bra musik. – Jag lägger nog in någon jullåt i programmet i Falköping och bjuder sedan på en kavalkad av olika låtar, säger han.

HURUVIDA DET BLIR någon komposition av Eddie Meduza vill han dock inte svara på utan säger istället kryptiskt: – Det kan hända, säger han.

ANTRIX ÄR BOKNINGSBOLAG i nöjes- branschen. Det har över 20 år i branschen och specialiserat sig på musikunderhållning till företagsevent i norden. Det hyr även ut ljud och ljus och installerar ljudanläggningar

DET ÄR ÄNDÅ musiken som är det viktiga för Kim Andreijeff. Han är aktuell med en platta nu med bandet Anbaric. Den släpps i oktober 2019. Han spelar bas och sjunger på alla låtar. (Finns ute på Spotify och Youtube)

DET VAR EN slump att han hamnade i bandet. Han var bokad av Kimmos Måleri i Borås som hade ett event och chefen för måleriet berättade att han spelade i bandet och basisten och sångaren hoppat av. – Det är inga problem. Jag hoppar in i hans ställe. Och på den vägen är det, säger han.

Jag håller på med allt som har med underhållning att göra. Mitt mål är att få publiken att trivas när jag uppträder.

NU ÄR DET dock Falköping som gäller och det är ser han fram mot: – Jag har spelat många gånger i Falköping genom åren. Det är andra året i rad som jag är där som Skumtomte rockare med min gitarr. Jag gör kortare spelningar i två set under dagen. Det ska bli riktigt roligt att få uppträda på Stora Torget och möta publiken där igen, säger han.

Text: GÖRAN BARD

Foto: KIM ANDREIJEFF

Tomterock med Skumtomten

Video